Osaka, My new home
Door: Nikki
Blijf op de hoogte en volg Nikki
10 December 2024 | Japan, Osaka
Vandaag is het alweer de laatste dag dat we samen op pad gaan in Osaka. Morgen vertrekt mam
weer naar huis.
Natuurlijk gaan we ook vandaag weer op pad. Die moeder van mij heeft wel een programma
gemaakt zeg, ik heb straks echt wel wat dagen nodig om bij te komen. Maar ik snap dat wel, je wilt
zoveel mogelijk zien en beleven als je er zo’n eind voor hebt moeten reizen.
Ook Osaka heeft natuurlijk meerdere kastelen, maar Osaka Castle is wel een van de bekendste. Het
is, net als Himeji Castle, een van de bekendste kastelen in Japan.
We hebben het de afgelopen tijd wel getroffen met het weer. Een heel lekker temperatuurtje en
vandaag ook een heel bijzondere lucht. Het leken wel allemaal bolletjes watten daarboven ons.
Omdat er vanmiddag ook nog geshopt moet worden besloten we niet om het kasteel van binnen te
bekijken. We hebben een fijne rondvaart om het kasteel gemaakt.
Daarna nog even de winkels in gedoken om nog wat laatste cadeautjes te kopen. Alles wat met mam
in de koffer meekan, hoef ik niet mee te sjouwen (en ik verwacht dat het niet de laatste dingen zijn
die ik in Osaka ga kopen).
Omdat we snel kunnen winkelen, was er nog genoeg tijd over, dus hop de metro in naar het Osaka
Aquarium Kaiyukan.. Dit is het grootste aquarium ter wereld. De ruimte waar bijv. haaien in zitten
bestaat uit verschillende verdiepingen en is maar liefst 9 meter hoog en 34 meter breed. Je hebt
verschillende tanks die elke een apart thema hebben. Ik ben hier al een keer eerder geweest maar
mam nog niet. Natuurlijk ook even een cadeautje geshopt voor Tim. Daarna zelfs in een andere
winkel nog een mooi Toy Story baseball jack gekocht. Als ie nu maar past en hij ‘m aan wil!
Vandaag gaan we redelijk op tijd naar ons hotel om lekker te badderen en ons om te kleden.
Vanavond heeft mam als afscheid een mooi plekje aan de teppanyaki bakplaat gereserveerd.
Onze “eigen chef” was Koji Nishino. Was zelfs senior chef en dat was aan het eten wel te merken. Het
was heeeerlijk!!! Ook erg leuk om te zien en chef Koji was een gezellige babbelaar. De perfecte
afsluiting van een mooie rondreis met mam. Super!!!!
10 December 2024 - 14:11
Susanne :
Wat een fijne herinneringen hebben jullie samen gemaakt!