(S)Tempel jacht in Nara - Reisverslag uit Nara, Japan van Nikki Druenen - WaarBenJij.nu (S)Tempel jacht in Nara - Reisverslag uit Nara, Japan van Nikki Druenen - WaarBenJij.nu

(S)Tempel jacht in Nara

Door: Nikki

Blijf op de hoogte en volg Nikki

01 Oktober 2024 | Japan, Nara

Vandaag staat Nara op het programma. Hier ben ik al eerder geweest, de stad van de hertjes.

Maar eerst een boterham met pindakaas op (mam had een pot meegenomen), toch wel lekker. Op het metrostation ook nog even wat te drinken gehaald en een banaantje.

Klaar voor weer een drukke dag.

In de rugzakken zitten natuurlijk de tempelboekjes, want in Nara zijn er behoorlijk wat tempels.

Voordat we starten nog even een lekker bakje koffie gehaald en een OV-ticket waar je de hele dag mee kunt doen.

Nara staat bekend om heeel veeeel eeuwenoude tempels en natuurlijk de vele tamme sikaherten. Die sikaherten kom je overal tegen, ze mogen hier ongestoord rondlopen. Vaak krijgen ze van toeristen speciale koeken. Als je hier eenmaal aan begint, raak je ze niet meer kwijt. Ze worden dan steeds brutaler. Dit hebben we dus niet gedaan. We hebben lekker gewandeld in de mooie bosrijke omgeving en genoten van de herten.

Wat veel mensen niet weten is dat Nara de eerste permanente hoofdstad van Japan is geweest. In Nara staat ook het grootste houten bouwwerk ter wereld, de Todaj-ji tempel. In deze tempel staat een reusachtig bronzen boedha beeld. Dit beeld is zo’n 15 meter hoog.

Een andere opvallende tempel is de Kofukuji tempel. Deze kun je herkennen aan twee pagodes. De oorspronkelijke tempel is van 669, maar is meerdere keren door oorlogen verwoest.

Ook hebben we nog de Gojo tempel bezocht, de naar men zegt oudste tempel van Japan. Een stuk kleiner, maar daarom niet minder mooi.

Ook in een iets kleinere stad kom je nog steeds tijd tekort.

Het was een goede dag voor ons stempelboekje.

En nu op naar Osaka, het einddoel van onze reis.

Op weg naar Osaka kreeg ik weer eens wat complimentjes, dit keer over mijn tassen. Een Chinees jongetje was helemaal weg van mijn grote Pokemon tas. Zijn moeder zei sorry omdat hij aan mijn tas zat, maar ik vond dat niet erg. Ik vond het juist leuk dat hij zo blij werd van een Pokemontas. Een stel schoolmeisjes vonden mijn handtas superleuk, vooral toen ik liet zien dat het deurtje op de tas open kon en er een border collie tevoorschijn kwam. Weer punten gescoord!

Het hotel in Osaka was super. Onze kamer had werkelijk alles! Zelfs een pyama, pantoffels en badjas. Het zal ons aan niets ontbreken, dat heb ik wel in de gaten.

En hotel heet: Nikko! Hoe kan het ook anders.

Morgen gaan we eerst nog een dag naar Himeji. Een bezoek aan deze stad, en met name het Witte Kasteel, staat hoog op het verlanglijstje van Kai.

Maar dat komt morgen.